There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Näringsliv och arbete - Trollhättans stad
Bilden är en drönarbild över spikön och de centrala delarna av staden. Mitt i bild syns en stor gul luftballong.

Näringsliv och arbete

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Testar att ändra

Trollhättan är en stolt stad med ambitioner. Vi vill växa och siktar på att öka från dagens knappa 60 000 till 70 000 Trollhättebor till år 2030. Med Trollhättans
26 000 arbetstillfällen och 4.700 arbetsställen är Trollhättan ett naturligt nav i regionen.


 

Gröna ljusvågor med texten "Kraften finns i Trollhättan"

Lila pil.jpg Företag

Här har vi samlat allt för dig som driver företag i Trollhättan idag, eller som är intresserad av att starta företag eller etablera dig här. Välkommen till en företagarvänlig stad!


Kraften finns i Trollhättan

Trollhättan har ett teknikintensivt näringsliv där stor del är inom automation, rymd och flyg. I Trollhättan finns en mix av framgångsrika, internationella och  världsledande företag, högt tekniskt kunnande och spetsteknologier. Här finns ett unikt samarbete mellan akademin och näringslivet där spjutspetsforskningen jobbar nära företagen och det kunskapsutbyte det bildar till skapar utveckling av världsklass.

Turbo i generna och framtidens mobilitet i sinnet

Trollhättan har turbo i generna men många av våra företag har framtidens mobilitet som uppgift, vilket gör att det här finns viktiga ingenjörskunskaper som har uppdrag från de flesta stora bilmärkena i världen.

Rocket Science is business as usual

Här är även ”Rocket Science business as usual” då en av våra största arbetsgivare, GKN Aerospace, utvecklar raketmunstycken och delar till det Europeiska samarbetet, ESA:s rymdraket Ariane och motorkomponenter som sitter i över 90% av alla nya större flygplan världen över.


 

Mikroskåpiskbild på viruset Corona

Företag och Coronaviruset

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av Coronaviruset har vi sammanfattat var du som företagare kan hitta aktuell information.

Innovatum Science Park med belysning på kvällen

Fakta om näringslivet

Trollhättans näringsliv har idag en stor bredd och fortfarande en stark bas i den högteknologi som utvecklas tack vare våra internationella teknikföretag.

Bilden föreställer en arbetsintervju. Till vänster i bild sitter kvinnan som blir intervjuad. Hon har brunt lockigt hår och är klädd i vit långärmad tröja. På andra sidan bordet sitter tre personer. En kvinna i brunt hår med grå kavaj, bredvid henne sitter en man med brunt hår och långärmad vit tröja. Längst bort i bild syns en man med blå skjorta och brunt hår. Samtliga personer ser glada ut.

Söker ditt företag personal?

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare att ta del av en digital tjänst som hjälper dig att rekrytera rätt kompetens till din verksamhet.

Bilden föreställer en kvinna i vit långärmad tröja som gör tummen upp. I bakgrunden syns flera personer som ser glada och spralliga ut.

Lediga jobb

Trollhättan ingår numera i arbetsmarknadsregionen Göteborg och med våra ca 26 000 arbetstillfällen är Trollhättan det naturliga navet även i vår närregion.

Bild på näringslivsenheten, text "Välkommen att höra av dig till oss"

Näringslivsenheten

Vi hjälper dig med rådgivning och stöd om du driver eller planerar att starta företag i Trollhättan. Hör av dig till oss!

Entreprenörer som utvecklar teknik

Starta företag

Dags att starta eget? När du startar företag bygger du något eget. Du disponerar din tid själv och arbetar mot egna mål.

Nätverk illustration i lila

Etablera och investera

Klicka här för att läsa mer om hur du etablerar och utvecklar företag i Trollhättan.

Kock i restaurangkök

Tillstånd, regler och tillsyn

På denna sida hittar information om regler, tillstånd och tillsyn av din nya eller befintliga verksamhet.

Senast granskad 2022-03-17 av BOKO